POLMA.JPG

 

PolMa Progresszív

Balázs Ádám Samu politológus blogja mai politikáról - Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézet. Kapcsolat: polmablog@gmail.com. PolMa Progresszív

Creative Commons Licenc

Facebook

Friss topikok

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Balczó Zoltán: a szimpátiában a biztos első hely fontos megerősítést jelentett

2013.02.22. 08:00 Balázs Ádám Samu

A napokban jelent meg a Belvedere Meridionale kiadó gondozásában a Racionálisan Lázadó Hallgatók első tanulmánykötete. A pártok támogatottságát elemző kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy a biztos pártválasztó egyetemi hallgatók körében a Jobbik támogatottsága 33%-os. Ezzel az eredménnyel a radikális párt megelőzte a második helyen álló LMP-t (29%), és a harmadik Fidesz-t (24%). Ennek kapcsán Balczó Zoltánt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökét erőviszonyokról, fiatalokról, felsőoktatásról kérdezzük.

A 2009-es európai parlamenti választáson a közvélemény-kutatók és a média is alábecsülték a Jobbik erejét, az akkori jelentős (14,77%-os) választási eredmény talán még a párton belül is meglepetést okozott. Most meglepték-e önt a Racionálisan Lázadó Hallgatók tanulmánykötetében megállapított erőviszonyok?

BZ: Az általunk megrendelt felmérések és közvetlen tapasztalataink alapján eddig is tudtuk, hogy a fiatalok körében a Jobbik népszerűsége átlagos támogatottságához képest nagyobb. Így az említett tanulmány adatai kimondottan meglepetést nem okoztak ugyan, de a szimpátiában a biztos első hely fontos megerősítést jelentett.

BZ.jpg

Vona Gábor pártelnök egyenesen azt írta Facebook-oldalán, hogy „a fiatalok a Jobbikra szavaznak”. Ön szerint mi lehet az oka annak, hogy az egyetemisták és főiskolások nagyobb részt támogatnák a Jobbikot, mint a Fidesz-t, és vajon a kutatás által prezentált erőviszonyok előrevetíthetik-e a 2014-es választás kimenetelét? Elvégre az Ipsos is a Jobbik erősödését mérte.

BZ: Úgy vélem, hogy a közélet iránt fogékony fiatal generáció habitusánál fogva is olyan válaszokat vár el egy politikai párttól a legfontosabb társadalmi kérdésekre, amelyek nem a felszínt kapargatják, hanem a problémák gyökereitől indulnak el. Lényegében ezt jelenti a radikalizmus. Természetesen a diagnózis kevés, a megoldásokat, azok irányát szakmailag alátámasztott javaslatokban, programban kell megjeleníteni. A parlamenti munkánkban is ennek igyekszünk megfelelni. A támogatásunkban az is szerepet játszik, hogy meghatározó politikusaink jelentős része harmincöt év alatti, így tehát a fiatalokhoz az őket leginkább érintő kérdésekről a Jobbik nevében fiatalok szólnak.

A kutatás által jelzett erőviszonyok a 2014-es választásra nézve biztatóak, de merészség lenne ebből a választás végső kimenetelére nézve következtetéseket levonni.

A párttól független közegben, semleges terepen, objektív rendezvényeken vagy előadásokon mennyire érezhető a hallgatók szimpátiája?

BZ: A Jobbik rendezvényein – legyen az nemzeti ünnepi nagygyűlés, tüntetés vagy lakossági fórum – egyre nagyobb arányban jelennek meg a fiatalok. A lakossági fórumokon azt is tapasztalom, hogy aktívak, élnek a megszólalás lehetőségével.

Hogyan tenné a Jobbik finanszírozhatóvá a felsőoktatást, és milyen eszközökkel ösztönözné, hogy a hallgatók tanulmányaikat itthon végezzék, a későbbiekben itthon vállaljanak munkát?

BZ: A Jobbik számára kiemelt fontosságúak az úgynevezett humán területek, az oktatás, a kutatás, a kultúra és az egészségügy. Készülő választási programunk pillérének éppen azért tekintjük a többi párttól lényegesen eltérő gazdasági programunkat, mert az említett területek a források bővülése nélkül elsorvadnak. Természetesen szerkezeti változásokkal is kell foglalkozni, de amit ma reformokról és rendszerek átalakításáról szajkóznak, az valójában a folyamatos megszorításokat eltakarni szándékozó verbális paraván.

A Jobbik meghatározó fontosságúnak tartja a magyar felsőoktatás minden területén a minőségi képzés feltételeinek megteremtését. Ennek kifejtésére csak egy külön interjú keretében lenne lehetőség, mivel a megoldási javaslataink az oktatási rendszer egészét érintik. A felsőoktatásban az államilag finanszírozott létszámot jelentősen növelni kell, enélkül a kívánatos társadalmi mobilitás nem valósulhat meg.

A diplomát szerzett fiatalok itthon tartásának legfontosabb eszköze egy fejlődő magyar gazdaság révén munkahelyek teremtése, az életminőség javulása – minden más csak tüneti kezelés, így az úgynevezett hallgatói szerződések is. Véleményem szerint ebben az ügyben a kormánynak értelmes kompromisszumot kell kötnie a hallgatói érdeket felelősséggel képviselő szervezetekkel. A hallgatói szerződések lehetőségének Alaptörvénybe foglalásával azért nem értünk egyet, mert ezzel a kormánypártok az alkotmányossági vizsgálatot akarják ellehetetleníteni.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke január végi évadnyitó beszédében hirdette meg a Magyar Tavasz Mozgalmat, amelynek célja a magyar fiatal értelmiség itthon tartása, illetve a külföldön dolgozók hazahívása. Jelenleg ennek a mozgalomnak a szervezeti kereteit építjük ki.

Végezetül egy aktuális kérdés: Zagyva György Gyula egy videóban „túl liberálisnak” nevezte a pápaságra esélyes Erdő Péter bíborost. Olasz lapok egy brazil, illetve afrikai bíborost is XVI. Benedek pápa lehetséges utódai között emlegetnek – mi a Jobbik álláspontja?

BZ: A Jobbik politikai pártként nem kíván állást foglalni a pápaválasztás ügyében – jómagam evangélikus lévén vallásgyakorlásomban sem vagyok a kérdésben érintett. A lengyel példa alapján természetesen látjuk, hogy milyen sokat jelent egy nemzet számára, ha egy II. János Pál formátumú pápát tud adni a világnak.

64 komment

Címkék: felsőoktatás 2014 radikalizmus Jobbik Balczó Zoltán Racionálisan Lázadó Hallgatók

A bejegyzés trackback címe:

https://polma.blog.hu/api/trackback/id/tr95097377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.02.22. 16:33:28

2014-ben meglátjuk, mi hogyan alakul.

Fejesrob 2013.02.22. 17:37:24

Több témában is szimpatikus az álláspontjuk, de elég nyilvánvaló, hogy ők is azt mondják amit a választók hallani akarnak, pld. felsőoktatás.

Na ja, ők képeznék az adófizető pénzén külföldre a hallgatókat, mert azok úgy sem mennének külföldre, sőt a többieket is hazahívnák, pénz pedig nyilván az Alföldön később felfedezendő olajmezőkből lesz.

Szóval ez egy marhaság, ráadásul semmi szükség nincs is rá, a Jobbikot nem ezért "tartjuk".

Szia, Máté vagyok 2013.02.22. 18:01:58

Egy általános iskolai tanár ismerősöm pont ma gyakorolta a hatodik osztályos gyerekekkel az intézményneveket. A tankönyv feladata az volt, hogy találjanak ki pártnevet az intézménynek. Az első pártnév ami beugrott az osztályban, a Jobbik volt. Ismerősöm csak annyit főzött hozzá, hogy azt már nem, mert nem szeretem. Való igaz. Minden rokonom és barátom megegyezett már abban, ha ők be, akkor mi ki. Átkozott nácik. Kérdezhette volna Balázs Ádám arról ezt a kedves nácit, hogy mit szól ahhoz, hogy Zagyva György Gyula múltkor még arról beszélt Szálasi az utolsó jogilag igazolható kormányfője Magyarországnak. Vagy kérdezhette volna azokról a felszólalásokról, amikben A Jobbik káderei a cigány nők sterilizációjának szükségességéről, homokosok és jogvédők börtönbe zárásáról értekeztek. Ez at ország nagyon komoly mentálhigiénés zavarokkal küzd.

Bronislav Kaminski 2013.02.22. 18:02:06

ja és lucian muresant pápának!!!!)))))

szamaritánus 2013.02.22. 18:04:35

@Szia, Máté vagyok: fogadj be a lakásodba két terhes cigányasszonyt. két hónap múlva gyere vissza ide, számolj be.

Szia, Máté vagyok 2013.02.22. 18:19:00

@szamaritánus: Meg kellene köszönnöm udvariasságból fentebbi mondandóm gyors illusztrálását, bizonyítását, azt, hogy bizony Magyarországon az átlag magyart komoly mentális és pszichés problémák terhelik, és te is teljes mellszélességgel vállalod szellemi képességed alantasságát, noha szégyenedben el kellene bujdokolnod.
De ahogy írtál egy népcsoportról olyan gyomorforgató és szánalmas, nem is vesztegetek több szót rád, még csak nem is ajánlom három cigányságkutató ismerősöm, és barátom könyveit. Kár beléd a további szó.

szintetikus 2013.02.22. 18:21:00

"kiemelt fontosságúak az úgynevezett humán területek" Kár, hogy a világ nem arra megy...

Muad\\\'Dib 2013.02.22. 18:25:41

@Szia, Máté vagyok:
Na és te milyen jogon pofázol, mikor úgy en bloc pocskondiázol egy egész országot? Rohadtul álszent dolog úgy általánosítani, hogy közben fel vagy háborodva az általánosításon...
A lobbik kizárólag azért népszerű, mert képtelenek megfelelő közbiztonságot produkálni ebben az országban a kormányok, nem pedig azért, mert itt tobzódnak a gonosz náczifaszisták...

Fejesrob 2013.02.22. 18:31:41

@Szia, Máté vagyok: Azt nem értem, ha a Jobbik náci, hogy a fenében nem tüntetek el a valóban keményebb komcsik alatt?

Persze vannak tippjeim.

komplikato 2013.02.22. 18:32:47

@szamaritánus: Választhattál volna olyan nick nevet ami nem a létező legmesszebb áll tőled, a gondolkodásodtól, tudod aminek érted a jelentését lexikon nélkül ...

val 2013.02.22. 18:32:51

Pffúj, micsoda szélsőséges, kirekesztő, félfasiszta. Pfujjj.

Ui.: Ja, és amit mond, az burkolt antiszemitizmus.
Na.

Alonee 2013.02.22. 18:34:12

@Muad\\\'Dib: Megint, szokás szerint hülye vagy. Nem pocskondiázta az országot, hol olvastál Te ilyet? Szia, Máté vagyok teljesen normálisan megírta véleményét. Az a helyzet, hogy Ti már mindenütt nácitlanítót láttok, pedig tényleg nem vagytok nácik, kéne oda még +30-40 iq.

VT22 2013.02.22. 18:46:04

@Szia, Máté vagyok: "Ez at ország nagyon komoly mentálhigiénés zavarokkal küzd."

Tele van hungarofób liberálissal, akik mindenhol nácit látnak.

VT22 2013.02.22. 18:47:23

@Szia, Máté vagyok: "Ez at ország nagyon komoly mentálhigiénés zavarokkal küzd."

Tele van hungarofób liberálissal, akik mindenhol nácit látnak.

Slaanesh 2013.02.22. 18:51:23

@Szia, Máté vagyok:

Kíváncsi lennék, hogy a Jobbiknak mi köze van a nácikhoz? Nácik már rég nincsennek, de nem gond.
Sajnos ha nem tetszik a Jobbik, előlehet kapni a nácizást. A másik oldal meg előkapja a zsidózást.
Máshol már kifejtettem, hogy jelzők nélküli kulturált vita sokat segítene az ország mentálhigéniáján. Bár lehet aki nem nácizik, az elmebeteg...

Slaanesh 2013.02.22. 18:52:18

@Slaanesh:
Fúú ez nagyon zavaros komment lett. Bocsánat érte :D

HomicideWatch (törölt) 2013.02.22. 19:02:43

@Bronislav Kaminski:
Csak azért amiért a többi fikázó, alâkérdező ballib blogolóét, akik ráadásul sokszor a kommentelést is letiltják. Nehogy valakinek eltérő demokratikus véleménye legyen. Ugyanis szerintetek csak az a demokrata aki egyet értem veletek.

komplikato 2013.02.22. 19:08:51

@Slaanesh: "Sajnos ha nem tetszik a Jobbik, előlehet kapni a nácizást."

"Ami úgy hápog, mint egy kacsa, úgy repül mint egy kacsa, úgy néz ki mint egy kacsa az ..."

Nem kell 5 percenként zsidózni, cigányozni, románozni, szlovákozni (és a többi!), akkor lehet nem néznék őket nácinak. De ez csak egy tipp.

komplikato 2013.02.22. 19:10:55

Szükség lenne egy erős radikális jobboldali pártra, olyanra ami az osztrákoknak van, hogy rendesen egyensúlyba tartsa a rendszert. De a Jobbik ettől olyan messze van mint szegény Makó vitéz bizonyos Jeruzsálem városától. pedig van pár emberük akiben megvolna a potenciál. De eddig sose ők kerültek előtérbe.

Slaanesh 2013.02.22. 19:11:31

@komplikato:

Így van nem kell. De a másik véglet is csúnya.

Slaanesh 2013.02.22. 19:13:24

@Slaanesh:

Illetve ezt ne vedd magadra, de amikor találkozok olyan hozzászólással máshol, hogy rohadt nácikat le kellene lőni, mind egy szálig. Az nálam kiveri a biztosítékot. Főleg hogy a kedves hozzászóló külömbnek tartja magát a rohadt náciktól... fúú érdekes.

Éhes_ló 2013.02.22. 19:37:43

@Szia, Máté vagyok: szerintem fussatok.
Minél előbb annál jobb.
A maradóknak tutira.

Luighi 2013.02.22. 19:38:57

@Szia, Máté vagyok: A Jobbik oldala a jobbik.hu és nem a kuruc.info. Ugye nem tudtad!?

Előbbin soha nem olvashattál, és nem is fogsz olyanokat amit viszont RÁGALMAZVA állítasz!

A nácik Németországban voltak 60 éve, fasiszták meg az Olaszoknál. (IQlight-e vagy-e!? ;-D)

A kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatának felmérése a minimum, más magyaron kívüli állampolgárságáról lemondás adott pozíció betöltéséhez is kívánatos opció lehet!

Éhes_ló 2013.02.22. 19:40:32

@komplikato: nem kicsit vicces a radikáljobb iránti aggodalmad.
Őszintének semmi képen nem őszinte.
Egy jó napi nácizás úgy kell a magadfajtának, mint egy falat macesz.

Muad\\\'Dib 2013.02.22. 19:42:11

@Alonee:
Biztos rosszul olvastam, hogy ezt írta:
"...Ez at ország nagyon komoly mentálhigiénés zavarokkal küzd."
Ez az ország nem küzd ilyen problémákkal. Ez az ország olyan problémákkal küzd, hogy egyesek nem képesek megírni úgy egy hozzászólást, hogy ne szerepeltessék benne a náci szót legalább kétszer. Témától függetlenül...

reszeg tengeresz 2013.02.22. 19:43:45

@Szia, Máté vagyok: "a cigány nők sterilizációjának szükségességéről, homokosok és jogvédők börtönbe zárásáról értekeztek. Ez at ország nagyon komoly mentálhigiénés zavarokkal küzd."

Szlovakok nem voltak ilyen puhapocsok mint mi, ok csak siman megcsinaltak a sterilizaciot, ahogy kell. :D :D

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.02.22. 19:57:26

Akkor nácizik valaki, ha már minden érvből kifogyott, vagy egy értelmes érve sincs.

Szálasi tényleg az utolsó jogilag szabályosan beiktatott vezetője volt az országnak. Ez jogi tény.

moszkvicssluszkulcs 2013.02.22. 20:05:41

Az a lexebb az egészben, hogy akik itt náciznak, meg fasisztáznak(az ilyen Máté félék), szóval a rettegő ballibek elmúlt 20 éves politizálása a legjobb táptalaj a Jobbik erősödéséhez. És persze lehet egyre jobban jajveszékelni, meg egyre jobban szeretni egyes népcsoportokat, meg folytatni az elmúlt 20 évet, ezzel csak az ellentábort erősítik. Emiatt aztán még jobban lehet jajgatni...stb.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.22. 20:12:45

köszi az ajánlást, azt a tanulmánykötetet keresni fogom!

01234567 2013.02.22. 20:21:13

Azt a csalódást, amit a Jobbik fog okozni, ha véletlenül hatalomra kerül, nem lehet megjósolni. Ez szerintem hamar meglesz, mivel 14-ben, ha kell a Fidesz gátlás nélkül felkéri a táncra. És könnyű Katit... ugye. Balczó a kevés hiteles politikusuk egyike, nekem a bátyja egy ikon, lehet az is közre játszik. Azon hogy a fiataloknál nyerők, természetes. Ők még naívak és radikálisak.

szamaritánus 2013.02.22. 20:27:52

@Szia, Máté vagyok: Neked sem sikerül kilépned az urbánus libsi észosztó szerepéből. Fogalmad sincs a világról, a három cigányságkutató ismerősödnek pedig üzenem - bár nekik bizonyára nem az én útmutatásom kell -, hogy csak tárgyilagosan! Mellesleg én is ismerek pár egyetemi tanárt, aki valószínűleg sírásra fakasztana a vidéken végzett kutatásai eredményeivel.

bárisnya 2013.02.22. 20:37:33

Milyen érdekes.
Az elmúlt napokban ez cirka a negyedik blog, ami a fenti "tanulmány" kapcsán kikerül az Index címlapos blogajánlójára, fennen hangoztatva, hogy őrületes száguldásba kezdett a jobbik.
Az Index, ha jól tudom, a legolvasottabb hírportál.
Mészáros Zsófi lemond a főszerkesztői posztról.
Az Indexnek is van egy tulajdonosi köre, akikről inkább keveset tudunk, mint többet.
Netán Bayer Zsolt lesz az új főszerk?

Fényezett Rézlábos 2013.02.22. 20:59:04

@Muad\\\'Dib: "...Ez at ország nagyon komoly mentálhigiénés zavarokkal küzd."
Szerintem _ebben_ igaza van Máténak, én is ezt tapasztalom.
"Ez az ország nem küzd ilyen problémákkal. Ez az ország olyan problémákkal küzd, hogy egyesek nem képesek megírni úgy egy hozzászólást, hogy ne szerepeltessék benne a náci szót legalább kétszer. Témától függetlenül..."
Ez is a mentálhigiénés problémák része. Ugyanúgy, ahogy a másik oldal szakadatlan kommunista-liberál-zsidó-cigányozása. Mindkettő szélsőség akadályozza a kommunikációt és az együttműködést, hogy közösen oldjuk meg a gondokat. Az igazi problémának azt tartom, hogy (most mindegy, hogy miért) _legalább_ ketté szakadt az ország, és a felek nem hogy nem tudnak, de nem is akarnak együttműködni. "Magyar átok"? :/
Azt külön kiemelném (mint a mentálhigiénés problémák része), hogy úgy tűnik, hogy a lakosság nagy része nem is akar tenni a problémái ellen, hanem "fentről" várja a sült galambot. Sajnos ez ugyanúgy igaznak tűnik a munka világára, mint a tanuláséra és tudáséra, valamint az illemére és az etikáéra.

==T== 2013.02.22. 21:07:14

@Szia, Máté vagyok:

"Való igaz. Minden rokonom és barátom megegyezett már abban, ha ők be, akkor mi ki. "

+ 1 érv a JOBBIK mellett...

kennyking 2013.02.22. 21:19:26

@==T==:
:)
Egyetértek.Az ország akkor kezd el működni, ha " ők" egyre kevesebben lesznek.( Kisebb fékhatás.) Végül is, van némi pozitívuma az Unijónak is.Mehetnek útlevél nélkül...

mtam78 2013.02.22. 21:21:57

@==T==:
@kennyking:
-1 érv a jobbik és -1 érv az ország mellett. sajnos. pont az ilyen gyökerek miatt (igen, pont rólad/rólatok van szó, nyugodtan nézz a tükörbe és köpd magad szem közt) élhetetlen, szar mocsár ez az ország.

mtam78 2013.02.22. 21:22:56

kivénhedt és frusztrált náci, nem sokan kiváncsiak rá, és egyre kevesebben

mtam78 2013.02.22. 21:26:41

De beszéljünk konkrétumokról is, balczó 'úr'! "Természetesen a diagnózis kevés, a megoldásokat, azok irányát szakmailag alátámasztott javaslatokban, programban kell megjeleníteni".
zagyva györgy gyula, gyakorló elmebeteg, ő pontosan hány szakmailag alátámasztott programponttal járult hozzá a magyarság üdvéhez?
vagy itt van sneider tamás, aki sját szüleit jelentette föl! és őt akarta a jobbik az országgyűlés családügyi bizottságának az élére...
vagy beszéljünk arról a 4 jobbikosról, akiket 2010-ben nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánított a parlament illetékes vizsgálóbizottsága, velük mi a helyzet?

a jobbik az egy botránypárt. veszélyes, mert népszerű, de egy biztos: annyira magyarbarát, mint én bantunéger

01234567 2013.02.22. 21:27:56

@Szia, Máté vagyok:A tudósaidnak:
Az indiai falu közelében él egy tigris. Az őt megfigyelő kutatók véleménye:
A nemes állat minden fenségével, mint egy kihaló faj képviselője kénytelen elviselni, a civilizáció undorító előretörését, a közeli falu miatt. Ez teljesen kiragadja természetes életformájából, rombolja ösztöneit, a falu lakóinak vadászatával csökkenti jövőbeni életképességét!!!! A falut le kéne rombolni, lakóit áttelepíteni.
Egy falusi: Miután a tigris megölte a vízért menő feleségem, elrabolta, megette, a hátsó kertben játszó gyerekemet, a jószágban okozott kárról, a rettegésről, és az élet így való lehetetlenségeiről nem is beszélve, buzeráns tudósok idejönnek két hétre kukkolni, majd osszák az észt, költözzünk el. A k@rva @nyjukat, ma voltam a városban, vettem egy puskát, b@zd meg tigris, kilőlek mint egy kutyát.

kennyking 2013.02.22. 22:19:33

@mtam78: Vagy a te gyökér fajtád miatt.

szamaritánus 2013.02.22. 22:20:09

@mtam78: egyre többen, de hitesd csak el magaddal, hogy senki ;)

Szia, Máté vagyok 2013.02.22. 22:37:09

A fentebbi emberek noha karosszék kényelmében mondják azt amit írnak nekem vissza, és az ilyen emberek mindenhol felütik fejüket az internet berkeiben, mégis jól mutatják, hogy milyen szörnyű kínok és fekélyes gondolatok mérgezik az ország lakosait. Engem igazolnak egytől-egyig. Noha a széles általánosságra nem igazak fekete-fehér képletek, beszédes a rasszista, xenofób és egyszerűen csak buta emberek előfordulási aránya csak ezen a kommentfelületen is. Nem nekik bizonygatom igazamat. Hanem azoknak a kulturált embereknek, akik olvasnak, de már attól a gondolattól is fáradtak, hogy klaviatúrát ragadjanak és a hitvány sűrűjébe üssenek.
"A Jobbik náci, aki ezt nem látja vagy tagadja az ostoba"
Konrád György
Egyébként Nem vagyok városi. Vidéki vagyok. A szomszédaim cigányok. És valahogy nem hat meg a cigányozók érvelése, hogy majd megismerem a rossz oldalukat, ha mellettem laknak.
De, hogy hozzátok forduljak nemkedves kommentelők: egy olyan pártot támogattok, mely szellemi örököse a nyilaspártnak, azon keresztül pedig az NSDAP-nek. Tehát újnáci támogatók vagytok. A Náci pártból alakult ki a nácizmus ideológiája, tehát igenis léteznek nácik. Ma is.
Ma Magyarországon fasiszta-veszély van. Szerencsére kommunista-veszély nincs, hanem fasiszta. Vannak átkozott menetelő szélsőbaloldali alakulatok? Nincsenek. Csak náci bakancsok. És a népesség nagy része igenis támogatja a gyűlöletkeltést, a rasszista és fasiszta antidemokratikus ideológiákat. Továbbá elszegényedett plebsből áll. Ez nem nagyképű általánosítás. Ez tény. Ha ezen te olvasó megsértődsz, sajnos te is közéjük tartozol. És így részét képezed egy növekvő lelki beteg közösségnek, egy kígyónak, mely saját farkába harap.

LallyPop 2013.02.22. 23:19:38

@Szia, Máté vagyok: Csak az a kérdés kire veszélyesek ugye a nácik. Vagyis más néven nacionalisták, nemzetiek.

'If you want to know where the power lies, then ask whom you cannot criticize.'

Természetesen semmilyen náciveszély nincs, zsidóveszély van. Pontosan fogalmazva cionista veszély.

Erre bizonyíték az külföldi állampolgárok a parlamentben (a választók elől eltitkolható kötődésükkel), a zsidó gárda gondtalan felállása(emlékezzünk a magyar megfelelőjére), a cionista tőke térnyerésére, az izraeli kémgép körüli homályra, a holokauszt cáfolás btk - beli tiltására és sok másra.

kifordított nagyanyó 2013.02.22. 23:22:39

Hál Istennek,ébred a magyar!:))
Majd igazán 2014 után látjuk meg mi a helyzet.
@nemzetikonyves: Pontosan.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.22. 23:33:23

Megint hazudott Orbán!

Márai Sándor-idézetet konferált fel évértékelőjében Orbán Viktor, a gondolatot el is mondta. A gond csupán az, hogy az valójában Ottlik Gézától származik .
"A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig."

Ilyen a ti bóvli, nemzeti elnökötök!

平八 2013.02.22. 23:47:34

@Szia, Máté vagyok:
"De, hogy hozzátok forduljak nemkedves kommentelők: egy olyan pártot támogattok, mely szellemi örököse a nyilaspártnak, azon keresztül pedig az NSDAP-nek. Tehát újnáci támogatók vagytok. A Náci pártból alakult ki a nácizmus ideológiája, tehát igenis léteznek nácik. Ma is."
Forrás? Ha már ennyire játszod az okost, akkor biztos nem légből kapott dolgokkal dobálózol. Kíváncsian várom.

"Szerencsére kommunista-veszély nincs, hanem fasiszta. Vannak átkozott menetelő szélsőbaloldali alakulatok? Nincsenek."
Vannak. Soroljam? Élet Menete, Éhségmenet csak hogy az elmúlt pár hónapot említsem, vagy küldjek egy listát? Van egy pár és volt egy pár.

Nem vagy hülye, mert okosan hazudsz és csúsztatsz, ezt elismerem, csak hát aki a tényekkel szemben megy, az előbb-utóbb lebukik.

SZDSZPistike 2013.02.23. 00:02:20

Ameddig olyanokat tesz az Index főoldalra, mint Dotoho, addig nincs is min csodálkozni, hogy nő a Jobbik népszerűsége.

Fullánkos Algol 2013.02.23. 01:07:35

Amíg a magyar nép hagyja hogy a vérszívó jobboldala kisajátítsa és meggyalázza, addig minden nappal közelebb kerülünk ahhoz amikor az egész ország lesz kiírva az emberiség közösségéből.

Reggie 2013.02.23. 02:48:56

@Szia, Máté vagyok: Nagyon varjuk a tavozasotokat.

filifonos (törölt) 2013.02.23. 04:45:23

Egy Jobbikra bizony szükség lenne.Na nem a mostani Jobbikra,zagyvasággal és novákia telefonnal,hanem egy mérsékeltebb vonalra.Azért legyünk őszinték... Az elmúlt évtizedekben a disznóság és lopás,hazaárulás,sikkasztás minden formájával találkoztunk.A Jobbikra -még így is,hogy hatalmas apparátust mozgósítanak lejáratásukra minden fronton- sikerült egy füvező jobbikost és egy teljesen zagyva gyulának nevezhető valamit rábizonyítani.Nyilván katasztrófa lenne,ha a mostani Jobbik hatalomra kerülne,de egy mérsékeltebb Jobbikra,bizony,hogy szükség lenne,mert azt a gazdasági és legfőképpen erkölcsi szarkupacot nem lehet eltakarítani,csak úgy,hogy szembenézünk a cigánysággal,zsidósággal és önmagunkkal.Tiszta vizet kell önteni a poharakba...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.23. 06:43:07

Hát én is rájuk fogok majd szavazni három feltétellel!

A közgazdászokat kirúgják a gazdaság irányításából, nem oda valók!

Előírják a gazdaságba képző egyetemeknek a GAZDASÁGTAN nevű tantárgy okítását! Ami szöges ellentéte a közgazdaságtannak! Nyilván a közgazdászokkal vezetett gazdaság, azért nem növekszik, hanem zuhan... mert képzelten emberek vezetik!

2., bevezetik a köztisztviselői és közalkalmazotti réteg kötelező évenkénti poligráfos elmeorvosi vizsgálatát, és kiszűrik az kleptománia és a diszkriminációs felsőbbrendűségi tudatban szenvedő betegeket... és újranyitják számukra a szanatóriumokat!

3., Teljes körű, vagyis gazdasági, politikai és kulturális autonómiát adnak a két legnagyobb etnikumunknak, az izraelitáknak, és a romáknak! Elvégre egyik nép sem uralkodhat (élősködhet) a másik fölött! A közös képviselők, max csak egy szenátusban érintkezhetnének, valamint diplomáciai kapcsolatokon keresztül! Így fair, ezt írja elő a nemzetközi jog!

ani78 (törölt) 2013.02.23. 07:56:03

A Jobbik nem náci, nácik már rég nincsenek.
Esetleg neonáci lehetne, de az sem. Mert egyszerűen nem az.
Radikális? Igen.
Jobboldali? Nem igazán. Legalább olyan balos nézetei vannak, mint az LMP-nek.

Ma Magyarországon egyetlen igazi jobboldali párt sincs. Mert a Kádár-rendszerben felcseperedett prolik sose szavaznának meg egy jobboldali pártot. Minden párt populista, kivétel nélkül.
A Fidesz-nek is csak az egykulcsos adója jobboldali intézkedés, amúgy meg egy gondoskodó, kádári államot akar felépíteni, államosítások, közmunka, erős vezető stb.

Meg kellene nézni az überliberális skandináv térséget vagy Nyugat-Európát ott elég erősen hasítanak a nemzeti, jobboldali pártok. Mondjuk ott tényleg jobbosok, nem arab, hanem izraeli szimpátiával, kurva erős bevándorlóellenességgel, kirekesztő szövegekkel. És mégsem retteg senki.

A liberális pártnak elévülhetetlen "érdemei" vannak az ország szétrablásában. Az MSZP-nek és a Fidesz-nek szintén. Nem csípem a mostani kereszténykedő, valójában KISZ-titkáros bagázst sem. Lásd ügynöktörvény elgáncsolása... ebből is látszik, hogy nem történt meg a rendszerváltás. Na ezért van igény a radikális változásokra, egy radikális pártra. Ami nem náci. Van pár türhő paraszt köztük, de a párt maga nem náci.
A Fideszben és KDNP-ben is vannak keresztények, meg látványosan pózolnak az egyházak mellett, közben velejéig ateista a vezérkaruk Orbán és társai.

Szerintem a fél országnak elege van már abból, hogy ha az MSZP, DK vagy bűntársaik kifogynak az érvekből vagy nem tudják kimagyarázni a bűncselekményeiket, akkor felkiáltanak, hogy "náciveszély!" és elkezdenek vonulni, külföldi sajtót telefosni a hazugságaikkal és együtt rettegnek megélhetési okokból.
Ez a nácizás, fasisztázás már annyira devalválódott, hogy lassan már akkor sem kapná fel a fejét normális gondolkodású ember, ha tényleg begördülne az országba Hitler egy nyitott autóban karját emelgetve.
Le kellene már számolni azzal, hogy a nácizás, fasisztázás egy ultima ratio legyen. Egy végső beköpés, amikor már tényleg minden veszett a maszoposoknak, akkor még ezt utoljára bedobják, hátha megoldja a bajaikat.

felcsutisuttyo 2013.02.23. 08:06:07

ezekkel a fasisztákkal interjút sem érdemes csinálni...a jobbik nem Nő ..az hazugság!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.23. 08:21:27

hiába az index címlap vonzza a libbant kommentelőket
akik szinte szó szerint idéznek az szdsz bibliából:
demokrácia = hatalmon vagyunk
diktatúra = ellenzékben vagyunk

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.23. 08:25:53

@felcsutisuttyo: A mussolini fajta fasizmus, a nagytőkések uralma... gyárosok, kereskedők, bankárok pártja...

Én ma Magyarországon egy ilyen típusú pártot ismerek: MSZP...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.23. 08:44:41

@Con Storm: :0
és az együtt 2014? meg a DK??? az nem ilyen?

vagy a "demokratikus" ellenzék?

szamaritánus 2013.02.23. 15:04:20

@Szia, Máté vagyok: én meg egyszerűen nem hiszem el, hogy cigányok laknak melletted. Esetleg gazdag zenészcigányok, de biztosan nem az "átlag". Jó lenne, ha nem kamuznál.

szamaritánus 2013.02.23. 15:06:02

@Szia, Máté vagyok: vicces, hogy éppen egy izraelita embert idézel. Ezzel aztán mindenkit meggyőztél :DDDDDD
süti beállítások módosítása